CURRICULUM


La proposta curricular presenta interessants aportacions en la introducció del document, com per exemple, la proposta d'organitzar l'àrea a partir dels dominis d'acció motriu. 

En primer lloc apareix una introducció en la qual s'engloben quasi tots els elements del currículum. Apareix nomenada la importància que presenta en aquesta àrea la competència motriu, no obstant això no esmenten res sobre els dominis d'acció motriu proposats pel currículum estatal. Tampoc elaboren una agrupació de continguts en referència a aquests dominis, i així podem trobar els  5 blocs següents: 

1. Coneixement i autonomia personal. 

2. Habilitats motrius, coordinació i equilibri. 

3. Expressió motriu i comunicació. 

4. Activitat física i salut. 

5. Jocs i activitats esportives. 

Quant a la contribució de l'àrea a la consecució de les competències clau, es realitza una xicoteta explicació de com afavoreix l'àrea a cada competència. A més, no trobem cap referència als objectius de l'àrea, ni generals ni específics. Tampoc apareix cap apartat que tracte de les orientacions metodològiques necessàries per a treballar de manera adequada amb aquest currículum. 

La càrrega horària setmanal que dedica la Comunitat Valenciana a l'àrea d'Educació Física és de 14 hores setmanals per a tota l'etapa, quedant distribuïdes en 2 hores en els quatre primers cursos i 3 hores en els dos últims.

Comentarios