L'esport alternatiu que hem triat és el korfball o balonkorf. És un esport mixt de cooperació-oposició jugat entre dos equips que busca introduir la pilota en la canastra. Aquest esport té un gran valor educatiu, per tant, seria convenient aplicar-lo en Educació Física ja que a diferència de tots els esports convencionals on únicament poden jugar persones d'un sol sexe, el korfball integra als dos sexes en una mateixa categoria.
A
més, presenta major caràcter participatiu que els esports convencionals,
utilitza material diferent com és la cistella, l'ús d'equips de manera diferent
a l'habitual, modificació de la forma de joc i estructura de les zones de camp,
la qual cosa ho fan nou i motivant per a l'alumnat.
També
es fa un fort treball de cooperació entre els jugadors del propi equip, així
com desenvolupament de la responsabilitat i sentiment d'afiliació al grup,
estimulant alhora les relacions socials.
La creació d'un bon esport:
En
1902 Nico Broekhuysen, mestre holandés, va assistir a un curs sobre educació
física a Suècia. Durant els descansos va observar que els homes i les dones
jugaven junts a un joc que li cridaven ringball (Pilota-llaure). Un joc senzill
l'objectiu del qual era aconseguir un punt mitjançant el llançament de la
pilota a través d'un cércol fixat a 3m d'altura. Broekhuysen va anar adaptant
les regles de l'esport ringball per a jugar i en 1902 va escriure un reglament
senzill per al nou esport anomenat korfball. El joc es va fer tan popular que
en 1903 es va crear l'associació nacional de korfball per a regular les
competicions de lliga.
La presentació internacional de korfball va ser en els Jocs Olímpics d'Anvers en 1920. A més, va ser esport d'exhibició en els Jocs Olímpics d'Amsterdam en 1928.
Hola Lydia,
ResponderEliminar¡Que casualidad! yo también elegí el balonkorf como deporte alternativo. Te invito a que te pases por mi blog por si quieres ver la infografía que yo he realizado.
Aún así, aunque conocía bastante este deporte alternativo, con tu post he podido saber un poco más de su creación, ya que lo explicas con todo detalle.
Bajo mi punto de vista, es un deporte alternativo que no todo el mundo conoce, pero que es una muy buena opción para ponerlo en práctica en los colegios.
Mi puntuación es de un 8,5.
Hola Lydia!
ResponderEliminarLeyendo tu post he podido disfrutar de aprender un poco más sobre este deporte, el Balonkorf, ya que es el mismo deporte que elegí para realizar la Unidad Didáctica. Coincido contigo en lo que dices, ya que una de mas mejores cosas que aporta este deporte es el trabajo en equipo y que los equipos son mixtos, cosa que no es posible en todos.
Por último, añadir que, la infografía está muy bien elaborada, no se echa en falta ningún dato, y con todo lo que plasmas se entiende a la perfección en lo que consiste y cómo llevarlo a cabo.
¡Genial! Mi puntuación es un 9.
Me ha parecido muy interesante conocer este deporte modificado. Como dices, la cooperación entre compañeros y compañeras, es uno de los puntos fuertes que tiene.
ResponderEliminarAdemás, apoyarlo con una infografía como has hecho, me parece genial. Puesto que he podido entender de qué trata y como se juega a este deporte.
Mi nota es un 9