ESGRIMA A L'ESCOLA

La pràctica realitzada la vesprada del 17 de novembre va ser sobre l'esgrima m'ha semblat molt interessant ja que coneixia l'esport d'haver-lo vist en la televisió alguna vegada, però mai l'havia practicat. Des del meu punt de vista és un esport que es pot incloure en una programació d'educació física ja que a més de treballar l'esport, també és un esport que conté valors molt importants com el respectar al rival i saber guanyar i perdre.

Segons el Decret 108/2014 l'esgrima se situa en el bloc 5 “Jocs i activitats esportives” de l'assignatura d'Educació física.



D'altra banda, els materials que es poden utilitzar per a poder fabricar una espada d’esgrima són:

Un rotllo de cinta americana, 1 tub llarg de PVC, 1 rotllo de cinta d'embalar transparent o de colors, 1 tub goma espumeja, 1 pot de suavitzant gran, buit i net i unes tisores o cúter.

Els passos que s'han de seguir per a la fabricació del material són:

1.Cobrir els extrems del tub de PVC amb goma espumeja i fixar tots dos costats amb cinta d'embalar. El mànec de l'espasa serà de 10cm i la punta de l'espasa serà de 5 cm.

2.Tallar a uns 7 cm la part superior del pot de suavitzant de forma circular.

3.Introduir el tros de pot de suavitzant tallat anteriorment en el pot de PVC i fixar-lo amb cinta americana. Després cobrir amb cinta americana la vora del tros de suavitzant perquè no hi haja corts.

 

Per a treballar l’esgrima a l’escola podem fer diferents jocs:

Joc d'animació: Per a aquesta activitat necessitarem de material mocadors. Els alumnes s'hauran de posar en parelles i amb els braços un poquet doblats, els alumnes tindran un mocador lligat a les seues nines, aquests hauran de tractar llevar el mocador que conté l'altre membre de la parella sense que li lleven el seu mocador.

Joc de part inicial: Per a aquesta activitat necessitarem les espases realitzades amb material reutilitzat i globus. Els alumnes s'organitzaran en dos grans grups, cada alumne comptarà amb una espasa i un globus; l'espai es delimitarà en 4 subespais i cada espai tindrà un número de l'1 al. El joc comença amb tot l'alumnat en el camp 1 que hauran de realitzar accions d'1 x 1 amb l'objectiu d'aconseguir que a l'adversari li caiga el globus al sòl i mantindre el seu en l'aire. Quan això ocorre, el jugador/al fet que no li ha caigut el globus passa al camp 2 i establirà una nova acció d'1 x 1, i així successivament fins a arribar al camp 4. Gana l'equip que aconsegueix mantindre a un jugador en el camp 1 o en el més pròxim a aquest.

Joc de tornada a la calma: Per a aquesta activitat necessitarem una espasa i una diana amb quatre números marcats. Els alumnes s'organitzaran en parelles. Un alumne de la parella agafarà l'espasa i l'altre alumne li indicarà en veu alta un número dels situats en la diana perquè faça un atac sobre aqueix número. El desplaçament utilitzat serà el marcat pel professor.

 

Comentarios

  1. Hola Lydia,
    Que sesión más interesante!
    Como ya le he comentado a alguna compañera tuya, nosotros, los compañeros del turno de mañana, no realizamos dicha sesión, una pena, por la foto que adjuntas se ve que lo pasasteis muy bien!
    Esta reflexión me parece bastante completa, has relacionado el deporte con el área de Educación Física, has hecho un listado de posibles materiales para fabricar los utensilios de esgrima y has propuesto actividades para ponerlo en práctica en Educación Primaria.
    ¡Mi puntuación es de un 9!

    ResponderEliminar
  2. Hola Lydia!
    Por lo que leo, fue una sesión muy atractiva, ya que, además de poder disfrutar de practicar un deporte que no es tan habitual, debido a que en los colegios no se lleva a cabo, puedes divertirte a la vez que aprendes y, como bien has dicho, aprendes valores importantes como respetar a tu rival, y aprender a ganar y perder.
    Por último los juegos que planteas para los alumnos y alumnas son adecuados para practicar este deporte, además de fomentar la participación y el trabajo en equipo, aprenden haciendo.
    ¡Muy bien hecho! Mi puntuación es de 9,5.

    ResponderEliminar
  3. Me hubiese encantado realizar esta sesión. Me parece muy interesante el hecho de practicar estos deportes tan poco visibilizados.
    La entrada está muy completa. Mi nota es un 10.

    ResponderEliminar

Publicar un comentario